zaterdag 16 januari 2010

Tegels


Vrijdag zijn we dan (nadat we bij Fortis zijn gegaan voor de ondertekening van de lening) ook eens tot in Rotselaar en tot in Beringen gereden om eens te gaan kijken naar de mogelijke kandidaat-tegels voor in ons huisje.

Verbeemen in Rotselaar is eigenlijk eerder een magazijn dan een toonzaal, maar je wordt er wel heel vriendelijk ontvangen. Op zich is het misschien vrij moeilijk om een degelijk overzicht te krijgen in het magazijn, maar met de nodige hulp lukt het eigenlijk toch nog aardig. Onze conclusie van het hele gedoe is wel dat we (voor de verandering) weer veel duurder zullen uitkomen dan wat AVL standaard aanbiedt van tegels... . In onze offerte zijn er vloertegels van 45-45 opgenomen voor een budget van 25 euro / m², idem voor de muurtegels...

Mja daar begint het natuurlijk al he: we willen 60-60 tegels, dewelke natuurlijk ongeveer het dubbele kosten van de standaardtegels.... Maar we hebben wel onze perfecte tegel gevonden bij Verbeemen.

Dan zijn we doorgereden naar Beringen bij Vanierschot. We hebben daar ongeveer een dikke drie kwartier zitten ronddraaien in de toonzaal en dan nog werden we niet geholpen. De verkoper van Vanierschot was gewoon heel de tijd bezig met andere klanten die hoogst waarschijnlijk aan het einde van de dag nog niet besloten hadden wat ze nu eigenlijk wilden. Ik begrijp dus echt niet dat mensen zo vreselijk veel begeleiding nodig hebben bij het kiezen van tegels. Je weet toch zelf wel wat je mooi vindt?

In plaats van dan even tegen die mensen te zeggen, kijk eventjes rustig verder, ik ga eventjes die andere mensen helpen. Nee hoor. Gewoon ons daar laten staan, alsof we helemaal niet belangrijk waren. Nu ja pech, die andere mensen kwamen voor muurtegels voor hun badkamer en ja wij kwamen eigenlijk voor al onze tegels (vloertegels beneden en boven + muurtegels boven). Dus ja pech dan maar.

Ondertussen denk ik dat we er wel goed uitzijn:
  • Beneden vloertegels van 60-60 een soort grijs-bruin
  • Boven vloertegels van 30-60 in donker grijs
  • Dezelfde tegels tegen de muur + 2 muren van de inloopdouche in wit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten