donderdag 10 september 2009

Bouwgrond: Plan 2


Ons tweede plan bestond erin een bouwgrond te zoeken zonder bouwverplichting met een bepaalde firma. In Sint – Katelijne – Waver zelf bleken deze bouwgronden wat aan de hoge kant. Gemiddelde prijs 125.000 euro.


De meest interessante plaats om te wonen, gezien de afstand tot Brussel en de landelijkheid van de regio, was de omgeving van Zemst. Hier zijn we dan ook op zoek gegaan naar een bouwgrond.


Wat een tegenvaller: Regio Zemst is alleen nog maar duurder!(uiteraard want het is dichter bij Brussel). Gemiddelde prijs van een grond = 145.000 euro. Daar en boven zijn deze gronden gemiddeld kleiner (350m²) dan wat we in gedachten hadden (500 m²).


Uit nieuwsgierigheid zijn we ondertussen eens een kijkje gaan nemen in de kijkwoningen van AVL woningbouw. We waren echt verrast door het mooie werk dat er geleverd was! Vooral de woning Galaxy sprak sterk tot onze verbeelding. Enige nadeel aan deze woning: geen garage.


We hebben ook een afspraak met AVL gemaakt in hun toonzaal en waren echt verrast door het ruime aanbod en vooral de standaardaspecten die in de woningen werden gestoken. Niet bijbetalen voor gekleurde ramen, ventilatiesysteem D, zeer degelijke dakisolatie, … .


Uiteindelijk hebben we in omgeving Zemst geen enkele grond gevonden die lager geprijsd was dan 133.500 euro. Het perceel van deze prijs had een grootte van 350 m² en had een noord - gerichte tuin (wel een mooi uitzicht vooraan op de koetjes!). Deze prijs was echter nog veel te ver boven ons budget en zorgde ervoor dat vooral ik de moed wat begon te verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten