donderdag 10 september 2009

Optie bouwgrond


Gisteren zijn we de optie voor de bouwgrond gaan teken bij bouwadviseur Luc.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is het papier dan toch getekend geweest. We hadden de optie voordien al meegekregen omdat we deze graag wouden voorleggen aan onze notaris. Voor deze optie dienden we 1000 euro te betalen en we wouden er echt wel zeker van zijn dat het optiedocument in orde was.

Onze notaris vond het document maar ondermaats. Zo stonden er vooral veel verplichtingen naar ons toe in het document, maar werd er verder niets gezegd over eventuele verplichtingen van AVL zelf. Dingen die volgens ons echt ontbraken:

  1. Mogelijkheid tot opzegging van de optie (en terugbetaling van het voorschot) wanneer het echt nog lang zou duren vooraleer de eigenlijke verkoop kon doorgaan. Men diende echter nog een aantal infrastructuur werken (aanleg elektriciteit etc.) te doen vooraleer de bouwgronden officieel konden verkocht worden.
  2. Onder voorbehoud van een goede sondering. In principe konden we dit ook perfect laten opnemen in de toekomstige verkoopovereenkomst, maar als er dan iets mis blijkt bij de sondering, dan zouden we evenwel niet moeten kopen, maar verliezen we wel het recht op onze 1000 euro. Bovendien betekent dit dat de sondering nog kan gebeuren VOOR de ondertekening van de compromis.

Uiteindelijk heeft Luc deze opschortende voorwaarden zonder problemen mee opgenomen in het document en hebben we dan ook dadelijk getekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten