donderdag 29 oktober 2009

Inderdaad: We leven nog


Het is weer al eventjes geleden dat ik hier een berichtje postte, dus bij deze is dat dan ook weer geregeld.

We zijn dit weekend dus eens bij Sterck in Aalst een kijkje gaan nemen. Qua keukens vind ik het er niet echt super, maar de badkamers mogen er meer dan wezen! Vooral qua kastjes enzo zijn ze echt wel een stuk goedkoper dan Lambrechts... Mijn nicht was er ook samen met haar bouwadviseur (zij bouwen in Wallonië met één of andere heel kleine firma). Wat een vriendelijke man! Hij bood ons zelf aan dat indien we dingen bij Sterck zouden kopen, hij wel voor ons iets zou kunnen regelen.

Anderzijds hebben zij wel minder privileges dan ons. Bij AVL is het zo dat je het recht hebt om in het huis zelf ook dingen te doen, nog voor de oplevering van de woning. Dus stel je kent een loodgieter die zulke dingen voor jou wil doen, dan mag je tegen AVL zeggen: tussen die en die periode doen jullie eventjes niks en dan leg ik het sanitair! Ook als we onze keuken niet bij Dea Plus nemen, dan hangt daar ook geen 'straf' aan vast. AVL werkt gewoon alles af tot op het punt dat de keukenwinkel gewoon de opmeting moet komen doen.

Bij de bouwfirma waarmee mijn nichtje dus samenwerkt is dat allemaal niet het geval. Zij werken het helemaal niet af (bv. de loodgieterij) als je niet bij (in hun geval) Sterck alles koopt. Ook hebben zij niet het recht ook maar iets te doen in hun huis vooraleer de oplevering gebeurd.

Bij AVL is het wel een voordeel dat JIJ eigenlijk de bouwheer bent. Dus vanaf er deuren en ramen instaan, krijg je ook echt al een sleutel zodat je altijd binnenkunt (wel de veiligheidsregels respecteren uiteraard).

Dus voila effe een update

Geen opmerkingen:

Een reactie posten