donderdag 1 oktober 2009

Opmaak plan


Woensdagavond zijn we het plan van de woning gaan opmaken. Luc heeft ons daarbij ineens ook het plan laten zien van onze toekomstige buren. Gelukkig: zij bouwen ook met AVL en hebben ook dezelfde wensen qua kroonlijsthoogte als ons!

Uiteindelijk komt het erop neer dat onze toekomstige buren breder, maar minder diep gaan bouwen. Ons huis gaat dus vanaf de voorgevel kleiner lijken :(, maar in diepte zal dat van ons een stuk groter zijn. Hun plan voorziet een huis van 9,5 meter breedte (wij = 8 meter) en 9 meter diepte, met een uitlopend stuk in de diepte tegen onze kant van 2 meter (langste stuk in de diepte wordt dan 11meter). Bij ons wordt de lengte 13 meter, waardoor wij dus 2 meter van de gemeenschappelijke muur meer moeten betalen dan hen. Uiteraard is het dan ook de bedoeling (kwestie van een goed contact van in het begin met de nieuwe buren te hebben) dat het stuk van de gemeenschappelijke muur (die extra 2 meter van ons) langs hun kant bekleed wordt met hun gevelsteen.

Maar genoeg over hen: nu terug wat over ons plan...

De opmaak ervan ging eigenlijk veel vlotter dan voorzien. Op zich wisten we heel goed wat we wilden, alleen de praktische kant ervan (zoals het voorzien van de echt wel nodige trap naar het eerste verdiep) bleef ons nog een beetje een raadsel. We zijn eraan begonnen om 19u en waren we ongeveer rond 22u klaar met de opmaak van het plan.

Uiteraard is het nu de bedoeling om wat na te denken over de plannen en eventueel nog wijzigingen aan te brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten